Primul pas catre Punked School of Coding

Va salut dragi prieteni!

Uite ce mi-am pus in cap sa fac. In anul 2017 doresc sa ajut 15 copii din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a sa invete bazele programarii.
Desigur, nu pot si nici nu vreau sa fac asta singur… pentru ca scopul „mai mare” este sa ii starnesc si pe altii sa ajute si ei cum pot.
Va rog sa cititi ce scrie mai jos cu atentie… ca sa intelegeti despre ce e vorba.

Planul este asa:

1. Cine vrea, doneaza pana cand adunam 15 laptopuri (1699 de lei bucata la data postarii acestui anunt). Laptopurile vor fi inmanate copiilor la inceputul cursurilor, chiar de catre donatori.
a) Primul laptop, ca sa dau tonul, il voi cumpara chiar eu de la Flax Computers ca e d’aci din targ.
c) Laptopul este: Laptop Lenovo B50-80, Intel Core i3-5005U, 15.6inch, RAM 4GB, SSD 128GB, Intel HD Graphics 5500, Windows 10, Black

* orice alt laptop cu o configuratie similara se accepta (CPU minim i3, minim 4GB de RAM, storage SSD, licenta de Windows 10).

2. Cursurile se vor organiza in weekenduri. Ma angajez sa predau gratis aceste cursuri timp de 1 an de zile incepand cu luna februarie a anului 2017. E posibil ca in unele weekenduri sa nu pot sa particip, asa ca o sa am nevoie de cat mai mult ajutor din partea altor profesori.

3. Ma angajez ca in luna ianuarie 2017, sa port discutii cu directorii mai multor scoli din Targoviste pentru a gasi o sala de curs. Daca nu voi gasi nicio sala voi organiza gratuit cursurile la mine la firma.

4. Copiii vor fi primiti la cursuri pe baza urmatoarelor criterii:
a) Inscrierile incep pe 9 Ianuarie 2017 si se fac prin email la adresa [email protected] de catre parintii copiilor interesati.
b) Pentru a fi primiti la cursuri, copiii vor da un test de logica si unul de utilizare a calculatorului… la care trebuie sa obtina nota de trecere.
c) Cursurile vor fi in Targoviste pentru copii din Dambovita, nu din alta parte.

5. IMPORTANT: Nu detin vreo organizatie non-profit sau alta entitate juridica prin care sa pot administra donatiile, asa ca cei care vor sa doneze sunt rugati sa mearga direct la magazin si sa achizitioneze laptopul pe numele lor, apoi sa-mi lase un mesaj ca sa ii pot contacta cand vin copiii la primele cursuri. Donatorul va fi cel care va oferi laptopul tanarului.

SO! Nu-mi trimiteti mie bani ca n-am ce face cu ei 🙂

6. Copii vor invata urmatoarele lucruri:
a) Cum functioneaza un calculator
b) Cum functioneaza retelele de calculatoare in general si internetul in special
c) Cum sa faca o pagina web simpla folosind limbajul HTML
d) Cum sa faca o aplicatie web folosind limbajul de programare JavaScript

P.S. Daca esti profesor de informatica sau ai experienta relevanta in domeniu, poti sa ma ajuti sa-i invatam pe copii!